Borító.jpg

A My English Book Class 6 tankönyv szerves folytatása az előző köteteknek, így a nyelvi tartalom és a témakörök tekintetében is alkalmas az előző évfolyamokon elsajátított nyelvi ismeretek és képességek elmélyítésére és továbbépítésére. Mindez megfelel az ajánlott kerettantervben foglaltaknak, így elsősorban az angol nyelvet heti 3 órában tanuló diákoknak szól, de a munkafüzettel együtt – amely nagyon sok és sokféle feladatot tartalmaz – alkalmas ennél magasabb óraszámmal dolgozó osztályok részére is.

Egy kis ízelítő a könyvből: meb6-mintaoldalak.pdf(2,17 MB)

A My English Book Class 6 az 5. osztályos könyvhöz képest még több országismereti anyagot és autentikus szöveget tartalmaz. Továbbra is fontos célkitűzés az angol nyelvű kultúrák bemutatása, alkalmat adva az összehasonlításra; arra, hogy a tanulók elgondolkodhassanak a hasonlóságokon és a különbségeken.

magyar reggeli - angol reggeli.jpgmagyar reggeli - angol reggeli

Az 1. fejezet a többitől eltérően egy hosszabb ismétlő résszel indul, mely feleleveníti az 5. osztályban tanultak legfontosabb elemeit (szókincs, nyelvtan), alkalmat adva ezzel az ismétlésre, felzárkóztatásra.

A My English Book 6 alapgondolata is az, hogy a sikeres nyelvtanulás kulcsa a motiváció. A humor, mint az érdeklődés felkeltésére és fenntartására alkalmas örömforrás mindvégig jelen van.

Néhány ötlet: meb6-otletek.pdf(1,47 MB)

A könyv külön érdekessége egy fejezet címét is adó PENGUIN MEAT, amely egy ún. logi-sztori, melynek megfejtésére – irányított kérdések alapján – maguknak a gyerekeknek kell lépésről lépésre kitalálniuk. A történet így kezdődik:

One day, a man went into a restaurant in a foreign country. He asked the waiter, ’Do you serve penguin meat?’ ’Yes, Sir’, the waiter replied. So he ordered penguin meat. Some minutes later, the waiter put it on the table. He tasted a bit and at that moment, he dropped dead...

A könyv elég bőséges szókincset tartalmaz. Ez azon a módszertani elgondoláson alapul, hogy a gyerekeknek elsősorban szavakra van szükségük ahhoz, hogy kommunikálni tudjanak: a szavak ismerete – természetesen elfogadható kiejtéssel! – fontosabb bármi másnál. Minél több szóval találkoznak, annál többet tanulnak meg, de természetesen nem fogják a könyvben előforduló összes szót megjegyezni. Amúgy a szavak nagy része ismerős lesz: kb. a felével találkozhattak már előző tanulmányaik során.

Örök probléma az a tanulói, szülői panasz, hogy „Nem tudom, hogy kell kiejteni ezt vagy azt a szót.” A könyvek tartozékaként kapható tanulói CD-melléklet épp azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek otthon is gyakorolhassák a szavak kiejtését.

Hallgasson meg pár minta hanganyagot:

Tanári kézikönyv: meb6-tanari-kezikonyv-megjegyzesek-a-javitashoz.pdf(102 KB)