Borító.jpg

A MY ENGLISH BOOK Class 5 azoknak a gyerekeknek szól, akik a kerettantervi előírásoknak megfelelően heti 3 órában tanulják az angol nyelvet. A csomag részei – a tankönyv, a munkafüzet, a tesztfüzet és a hanganyag (2 CD 8 anyanyelvi szereplővel) – szervesen kapcsolódnak egymáshoz, kiegészülve a tanári kézikönyvvel, amely tartalmazza a tanmeneteket, a hanganyagok szövegét és további ötleteket. A kötethez interaktív tananyag is készült.

Egy kis ízelítő a könyvből: meb5-mintaoldalak.pdf(1,57 MB)

Chant.jpg

A logikus, világos felépítésű tankönyvek egyesítik a külföldi kiadású nyelvkönyvek erényeit, de kifejezetten a magyar gyerekek igényeit tartják szem előtt (pl. fordítás magyarról angolra, szövegértés). Nagy hangsúlyt fektetnek mind a négy alapkészség fejlesztésére. A szókincs bővítése szisztematikusan történik, életszerű, többnyire humoros és variálható, eljátszható párbeszédekkel és érdekes, a korosztály érdeklődésének megfelelő szövegekkel; folyamatos ismétléssel (Let's revise + You have learnt... – minden fejezet végén ismétlő lecke és összefoglalás), a nyelvtani tudatosság és az önálló tanulás stratégiájának kialakítása mellett (Test yourself; scrapbook készítése). A többieknél gyorsabban haladók számára érdekes olvasnivalók és további feladatok találhatók az Extra Time! részben.

Néhány ötlet: meb5-otletek.pdf(362 KB)

A MY ENGLISH BOOK sorozat alapgondolata az, hogy a sikeres nyelvtanulás kulcsa a motiváció. A gyerekek szívesen tanulnak humorral átszőtt, színes, igényesen illusztrált, számukra érdekes témákat feldolgozó szövegeket és párbeszédeket tartalmazó tankönyvekből, amelyekből nem hiányoznak a dalok, ritmikus mondókák (chant) és változatos játékok, feladatok sem: pl. sok quiz, boardgame, information gap, dictopuzzle (a diktálások mindegyike egyben rejtvény is), mingling stb.
Ezekről részletesebben fentebb letölthető "néhány ötlet"-ben lehet olvasni.

Hallgasson meg pár minta hanganyagot:

Tanári kézikönyv: meb5-tanari-kezikonyv.pdf(713 KB)