2012. május 11-én, Nagyalásonyban, a Kinizsi Pál Általános Iskolában lezajlott az Y-Factor tehetségkutató angolverseny szóbeli országos döntője.

Kinizsi Zenekar.jpgKinizsi Zenekar

2012. május 11-én került sor az Y-Factor – ME! tehetségkutató angolverseny országos döntőjére Nagyalásonyban (Miért itt? Mert itt lakom, és az új iskolánk épp megfelelő helyszínnek bizonyult immár 2. éve.)

Idén is a 3 internetes fordulóban a legjobb eredményt elért 10 csapatot hívtuk meg a döntőre, amelyben egy angol nyelvű vetélkedő kérdéseit kellett megválaszolniuk mentoraik – az iskolánk tanárai – segítségével, majd egy jelenetet előadniuk. Ezeknek nagy része olyan jópofára sikerült, hogy többször megnevettették a közönséget s persze a zsűrit is, ahol mellettem helyet foglalt Likó Marcell, a Vad Fruttik együttes énekese és Csánig Lajos Adrián (ahogyan mindenki ismeri: Lala), a verseny internetes házigazdája (és a honlapomé :)).

Találós kérdés: Mi a közös ennek a három embernek az életrajzában?
(Megfejtés a cikk végén! :))

Borító.jpg

A verseny végig jó hangulatban zajlott. Miután az iskola zenekara előadta a Breakfast Rock and Rollt, mindnyájan dalra fakadtak, sőt táncra is perdültek a résztvevők.

S végül jött az eredményhirdetés... A fődíjat, a hétvégi kikapcsolódást a balatonalmádi Ramada Hotelben teljes ellátással és wellness-használattal 4 főre a paksi R(adioactive) Girls csapata nyerte meg, köszönhetően a hibátlan kvízmegfejtésnek és Arthur király történetét bemutató fergeteges előadásuknak. De a többiek sem tértek haza üres kézzel. A szponzoroknak hála, mindenki kapott valamit: könyveket, tollakat, sapkát, pólót; három csapat még ingyenes belépőt is egy Vad Fruttik koncertre. A felkészítő tanárokat is megjutalmaztuk, az egyéb ajándékok mellett mindegyik kapott egy-egy példányt az új könyvemből.

A végeredmény:

 1. R(adioactive) Girls (Paks)
  Feil Liza 8. Kolep Tekla 8. Péri Babett 7.
  Nemesné Flaisz Margit
 2. Y-girls (Gyula)
  Temaj Erjona 7. Vidó Katinka 7. Nyitrai Dóra 8.
  Erdélyi Lajosné
 3. Golden Raisins (Ibrány)
  Szigeti Boglárka 8. Imre Dóra 8. Seres Ágnes 6.
  Puskásné Ördög Vivien
 4. vegyes team (Veszprém)
 5. i-ladies (Gyula)
 6. Snowballs (Veszprém)
 7. (holtversenyben:) Desperate Devils (Pétervására), Mischievious Bananas (Pétervására), Rainbow fun (Apc), School elf (Apc)

A csapatok tagjai voltak: Y-FACTOR – ME! - angolverseny döntősei

Szponzoraink voltak:

Logó Logó Logó Logó Logó Logó Logó

S végül a találós kérdés megfejtése:
Mindhárman Szombathelyen szerezték első diplomájukat a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán: Lívia magyar – orosz, Lala matematika – számítástechnika, Marci magyar – közművelődés szakon.

Galéria

3. helyezettek.jpgA díjak és a zsűri.jpgA fődíj.jpgA műsorvezető.jpgA versenyző csapatok.jpgAz igazgató úr és a zsűri.jpgDesperate Devils.jpgGolden Raisins.jpgKözös éneklés.jpgMarci és a 2. helyezett lányok.jpgMischievious Bananas.jpgR(adioactive) Girls.jpgRainbow Fun.jpgSchool elf.jpgSnowball.jpgY-Girls még 1x.jpgY-Girls.jpgi-ladies.jpgvegyes team.jpgÉs a nyertes csapat!.jpg