2011. május 6-án, Nagyalásonyban, a Kinizsi Pál Általános Iskolában lezajlott az Y-Factor tehetségkutató angolverseny szóbeli országos döntője.

Jelenet 2.jpgJelenet 2

Az Y-Factor angolverseny januárban indult, március végéig minden hónapban egy-egy internetes fordulóval, amelyre az egész országból 282 három főből álló vegyes, azaz 5-8. osztályos csapat regisztrált. A verseny elindulása a Közép-Dunántúli Regionális Pedagógiai Intézetnek köszönhető, a megvalósítás pedig Csánig Lajos Adrián informatikus érdeme.

A szóbeli döntőre a legjobb eredményt elért 10 csapatot hívtuk meg, de végül (néhányuk visszalépése miatt) a következő mezőny alakult ki (látható, sokan milyen messziről érkeztek):

Dream Team
Máté Gergely, Murzsicz Martin, Zahorán Zoltán
BékéscsabaSzeverényiné Sebők Judit
English Voice
Diósi Diána, Huszárik Renáta, Nouas Rachid
Very Happy Pills
Jusztin János, Nika Miklós, Seres László
Bleep Worms
Huszár Mihály, Molnár Dénes, Pintér Renáta
3-in-1
Csörnyei Máté, Seres Soma, Schlemmer Réka
VárpalotaRumplerné Pálinkás Bernadett
i-ladies
Juhász Lilla, Timár Orsolya, Lőkös Anna
GyulaErdélyi Lajosné Móni
Szent-Györgyi
Rajhóczki Péter Álmos, Hadobás László, Nagy Gabriella
VisontaFüleki Piroska
The Best
Kolep Tekla, Péri Babett, Simon Bence
PaksNemesné Flaisz Margit
Pink Dots
Kis Tímea, Göncz Anna, Lennert Kristóf
VeszprémLátos Jenő
Stargate
Oláh Bettina, Szilágyi Fanni, Ország Kristóf
PétervásáraPap Andrea

A szóbeli döntőre – mint ahogyan a verseny neve sejtette – két produkcióval kellett készülniük: egy (a My English Book tankönyvsorozatban található) jelenettel és egy dallal vagy rigmussal. A zsűri elnökének Pye Edgerton brit színészt, rendezőt, tanárt kértük fel, aki jelenleg Budapesten él és dolgozik. A My English sorozatban ő kölcsönözte hangját (többek között) a marslakó Yozónak, a Medvének és Howard Atkinsonnak. A zsűriben helyet foglalt még Böröczky Éva, a pápai Türr István Gimnázium angoltanára, valamint Csánig Lajos Adrián (ahogy mindenki ismeri, Lala) és én is. A műsort Csikós Borbála vezette.

A program a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola versenyen kívüli jelenetével indult, ezt követte a többiek előadása. Rövid szünet után jöttek a dalok és a rigmusok. Ezt a blokkot szintén az iskola zenekara kezdte a Breakfast Rock and Roll című nagy sikerű számmal. (A dal érdekessége, hogy én szereztem és Horváth László hangszerelte.) A hangulat végig remek volt, s – hála a kollégáknak és a támogatóinknak –, enni- és innivaló is akadt bőven.

A végeredmény:

  1. i-ladies (Gyula)
  2. The Best (Paks)
  3. Dream Team (Békéscsaba)
  4. Szent-Györgyi (Visonta)
  5. Very Happy Pills (Békéscsaba)
  6. 3-in-1 (Várpalota)
  7. Stargate (Pétervására)
  8. (holtversenyben:) English Voice, Bleep Worms (Békéscsaba), Pink Dots (Veszprém)

A versenyünket szponzorálták:

A Közép-Dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet, a L’Harmattan Kiadó, az Apáczai Kiadó, az ajkai Tat-Ker Kft. és a Fiat Bambino Szerviz, a celldömölki Demegil Bt., a Vad Fruttik zenekar, a nagyalásonyi Ludas Fogadó és Kisvendéglő, a Kinizsi Pál Általános Iskola és Nagyalásony Önkormányzata, a Táncsics Mezőgazdasági Zrt. és a Csikós – Marton Oktatási Bt.

Hálásan köszönjük!!!

Végül álljon itt néhány részlet a döntő után érkezett visszajelzésekből

Az Inotai Tagiskola 3-in-1 csapata nevében hálás szívvel köszönöm a nagyon jó hangulatú versenyt, a szervezést, az ajándékokat! Nagyon jól éreztük magunkat:)))) Üdvözlettel, Seresné Zs. Bori

Még egyszer köszönjük a versenyen való részvételt és gratulálunk a lebonyolításhoz. Ha lesz jövőre is internetes angol verseny, mi biztos benevezünk, s ha esetleg lesz szóbeli is és bejutunk, talán több időnk lesz felkészülni. Mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek visszafelé az autóban végig erről meséltek. Örültek a koncertjegynek is. További jó munkát és szép nyarat kívánok.
Üdvözlettel:
Látos Jenő

Nekünk volt nagyon nagy élmény részt venni ezen a versenyen és megcsodálni gyönyörű iskolátokat.
Jövőre veletek ugyanitt. :)

Móni

Nagyon jól éreztük magunkat.
Kíváncsian várjuk a felvételeket. :)

Üdvözlettel
Pap Andrea

Simply want to say thankyou to both of you for your hospitality.
I hope that you do it (the competition) again. I would love to be involved in a more direct way, somehow, maybe through performance skills or whatever. I thought that you had done really well regarding all the organisation; I thought that Bori was an excellent MC. I enjoyed the children's presentations and would've loved an opportunity to work with some of them. There were, at least, three or four strong individuals and many others who, one feels, would be receptive to further performance. Well Done.
The accomodation was very fine for a small village establishment. Thank you.
Warm wishes to and for both of you.

love
Pye x

Galéria

A műsorvezető.jpgA zsűri.jpgDíjkiosztó 1.jpgJelenet 1.jpgJelenet 3.jpgJelenet 4.jpgJelenet 6.jpgMindenki.jpgOhio.jpgOld MacDonald.jpgRigmus 1.jpgRigmus 2.jpgRészeg tengerész 1.jpgRészeg tengerész 2.jpgRészeg tengerész 3.jpg